Regele Mihai s-a stins din viata la varsta de 96 de ani, in resedinta sa din Elvetia! Iata unde va fi depus trupul neinsufletit al Majestatii Sale!

Webeditor: Daniela Iliuta
Actualizat: 05 dec 2017, 16:19

Dintre suveranii lumii, Regele Mihai are poate una dintre cele mai impresionante si complexe povesti de viata. A fost pe rand, cap incoronat, erou national, fermier, pilot, antreprenor si broker.

A fost crescut cu dragoste si responsabilitate de catre mama sa, Regina Elena, iar exilul ei i-a marcat copilaria. Un exil cauzat de aventura amoroasa a Regelui Carol al II-lea cu Magda Lupescu.

A fost numit pentru prima data rege, atunci cand avea doar sase ani, iar pentru ca era minor, atributiile sale au fost indeplinite de o regenta, apoi tronul a fost preluat de catre tatal sau, Carol al II-lea, iar regele Mihai i-a revenit titlul de mare voievod de Alba Iulia.

In timpul celui de-al doilea razboi mondial, Regele Mihai si-a redobandit tronul.

In calitate de monarh a mers pe front si a imbarbatat soldatii care luptau pentru tara. Apoi a luat o decizie care l-a surprins pe Hitler: a scurtat razboiul cu sase luni si a salvat cateva sute de vieti. La doar 22 de ani, Regele Mihai a ordonat arestarea lui Ion Antonescu si a intors armele impotriva Germaniei. Ce nu a putut sa prevada regele a fost furia comunista care a urmat...

 

Taguri:

Robi aruncă bomba despre Bianca! Concurentul crede că aceasta îl place încă pe Robert și suferă în tăcere! Iată cum a reacționat Giuly și ce s-a întâmplat în Casa iubirii!